آشنایی با فواید و مضرات گیاه چغندر در بدن

چغندر قرمز یا لبو اشتها آور ، مدر ، دافع اسید اوریک ، مقوی ، ملین ، آرام بخش و تصفیه کننده خون می باشد و بهتر است در سبد غذایی بیماران قلبی و زنان باردار قرار بگیرد.

اتفاقاتی که هنگام خوردن چغندر در بدن شما رخ می دهد

چغندر دو نوع است:یک نوع آن چغندر معمولی است به رنگ بنفش تیره و یا قرمز (لبو) و نوع دیگر آن چغندر قند است و به رنگ زرد روشن که این چغندر به مقدار بسیار زیاد در نقاط مختلف دنیا برای استفاده از شکر آن، کشت می شود.چغندر

 

چغندر این گیاهان شیرین و ریشه های آنان علاوه بر داشتن رنگ وسوسه کننده مزیت های شگفت انگیزی برای سلامتی دارند که در زیر به آن ها می پردازیم تا بیشتر از فواید این گیاهان خوشمزه طبیعی اطلاع پیدا کنید.
سالیان بسیاری است که چغندر از جایگاه شایسته ی خود در مرکز رژیم غذایی سالم بهره مند است. این ماده ی غذایی نه تنها سرشار از مواد مغذی روزانه مانند:ویتامین های گروه ب، آهن، منگنز، مس، منیزیم و پتاسیم است، این زمردهای سرخ همچنین معدن ارزشمندی از مواد مغذی است که امکان ندارد هیچ جای دیگری یافت شوند. در اینجا مواردبی نظیر و با ارزشی وجود دارد که هنگامی که چغندر می خورید برای شما رخ می دهد.

 چغندر

 

فایده های خوردن چغندر

1. فشار خون بهبود می یابد
چغندرها سرشار از نیترات هستند که بدن آن را به اکسید نیترات تبدیل می کند. ترکیباتی که آرامبخش بوده و رگ های خونی را رقیق می کنند و آنها را به بزرگراه های فوق العاده برای خون سرشار از مواد مغذی و اکسیژ تبدیل می نمایند.
با توجه به بررسی کوچک صورت گرفته در سال 2012 سیزده مردی که بطور موقت فقط یک لیوان از آب چغندر را نوشیدند، فشار خون سیستولیک شان بطور میانگین 4 به 5 کاهش یافت. براساس تحقیقات صورت گرفته در سال 2008 بر روی فشارخون( این تحقیق توسط تولید کننده ی آب چغندرصورت گرفته است. )دریافته اند که افرادی که آب چغندر می نوشند، فشار خون شان 10 میلی گرم افت می کند و نسبت به کسانی که آب می نوشند، سه ساعت بعد خون شان کمتر لخته می شود.

2. خطر بیماری های قلبی کاهش می یابد

چغندر فقط از تاثیر مثبت بر روی فشار خون برخوردار نیست. آنها همچنین سرشار از آلکالوئید گیاهی به نام بتائین و فولات ویتامین ب هستند که با یکدیگر سطح هموسیستین خون که سطوح بالای آن سبب آسیب عروقی و بیماری قلبی می شود را کاهش می دهند.

3. امکان بهبود استقامت تان را فراهم می نماید

هنگامی که ورزشکاران ممتاز برای عدم اعتیاد آزمایش ادرار می دهند، احتمال دارد ادرار آنان به رنگ قرمز درآید چرا؟ به این دلیل است که اکثر ورزشکاران چغندر می خورند آنها می دانند که براساس تحقیقات انجام شده، نیترات سبب افزایش عملکرد استقامت می شود و چغندر حاوی رنگدانه هایی است که رنگ ادرار را صورتی روشن می کند. در یک مطالعه، دوچرخه سوارانی که آب چغندر می نوشیدند، 15 درصد بیشتر می توانستند پدال بزنند پس چغندر ماده ای برای داشتن یک دوپینگ طبیعی است

4. کبدتان سبک تر می شود
کبد شما کار سنگین پاکسازی خون و سم زدایی بدنتان را به عهده دارد. می توانید با مصرف روزانه چغندر بار آنرا سبک تر کنید. تحقیقات نشان داده اند که بتائین آمینواسید یافت شده در چغندر و نیز اسفناج می تواند به جلوگیری و کاهش چربی انباشته شده در کبد کمک نماید. مطالعه حیوانات نشان داد موش هایی که آب چغندر به آنها داده شده از سطوح بیشتری از آنزیم های سم زدا در جریان خون خود برخوردارند. تحقیقات صورت گرفته بروی افراد مبتلا به دیابت نشان داد که بتائین عملکرد کبد را بهبود بخشیده، کلسترول را کم کرده و اندازه کبد را کاهش می دهد.

5. امکان دارد بهتر بتوانید با بیماری ها مبارزه کنید

چغندر همچنین سرشار از بتالین است، یک دسته آنتی اکسیدان های قوی و ضد التهاب که با رادیکال های آزاد و التهاب مرتبط با بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی، چاقی و احتمالا سرطان مبارزه می کند. صحبت از سرطان شد، تحقیقات نشان دادند که بتیسیانین، رنگدانه ای است که به چغندر رنگ بنفش زیبایی می دهد و بدن را در برابر عوامل سرطان زا، همچنین سلول های سرطان سینه محافظت می کند و اخیرا به عنوان یک ضد سرطان شناخته شده است.

6. به یک سری مسائل عادت کنید

یک فنجان چغندر 4 گرم فیبر خوراکی می دهد، بویژه فیبر نا محلول که به کاهش خطر ابتلا به یبوست، هموروئید، دیورتیکول کمک می کند. بتائین یافت شده در چغندر همچنین هضم غذا را بهبود می بخشد. فقط به خاطر داشته باشید که چغندر فقط رنگ ادرارتان را تغییر نمی دهد. اگر پس ازگذشت 24 تا 72 ساعت مصرف چغندر قند، مدفوع تان برنگ قرمز در آمد نگران نشوید.

 چغندر

عوارض گیاه چغندر

مضرات گیاه چغندر

در کنار همه این فوایدی که برای چغندر ذکر شد باید از مضرات و خطرات خوردن آن هم آگاه باشید. عوارض جانبی که مصرف این سبزی می تواند برای بدن و سلامتی ایجاد کند را در اینجا برای شما بازگو می کنیم.

عنصر آهن و مس:افراد مبتلا به هموکروماتوز و یا بیماری ویلسون باید از مصرف چغندر پرهیز کنند زیرا آهن و مس موجود در خون را بالا می برد. بیماری هموکروماتوز در واقع تجمع زیاد آهن در بدن است که وجود آهن زیاد باعث آسیب بافت ها و بیماری می شود. در بیماری ویلسون فرد قادر به دفع مس به اندازه کافی از بدن نیست و مس اضافی می تواند در کبد یا مغز جمع شده و منجر به اختلالات کبدی یا مغزی شود.

مصرف چغندر به علت داشتن آهن و مس زیاد برای کسانی که این بیماری ها را دارند مناسب نیست.

بیتوریا:به قرمز شدن رنگ ادرار بعد از مصرف چغندر بیتوریا گفته می شود. بر اساس تحقیقات انجام شده در مجله پزشکی بریتانیا درصد زیادی از مردم از بیتوریا ترس دارند، درست است که قرمز شدن رنگ ادرار برای بدن خطری ندارد ولی ترس و نگرانی ناشی از آن در بسیاری از افراد وجود دارد.

تهوع و اسهال:مصرف چغندر در بعضی از افراد منجر به ناراحتی های معده، تهوع و اسهال می شود که همه این ها ناشی از وجود بتائین موجود در چغندر می باشد.

مشکل کلیوی:افراد مبتلا به بیماری های کلیوی باید از چغندر پرهیز کنند، این سبزی به دلیل داشتن بتائین باعث افزایش سطح کلسترول کلی در بدن می شود. افرادی که ناراحتی های کلیوی دارند قبل از مصرف هر ماده ای که بتائین دارد باید برای جلوگیری از عوارض آن با پزشک خود مشورت کنند.

بارداری:زنان باردار بایستی در مصرف بتائین محتاط باشند، زیرا این ماده می تواند روی بدن آنها و بدن جنین تاثیراتی داشته باشد. با توجه به تحقیقاتی که در کلینیک مایو در رابطه با تاثیر چغندر در زمان بارداری انجام شده است زنان باردار بایستی مصرف چغندر را به حداقل ممکن برسانند. آزمایشات انجام شده روی حیوانات نشان داده است مصرف بتائین زیاد باعث اثرات سوء روی جنین می شود.

فشار خون:مصرف چغندر باعث کاهش محسوس فشار خون می شود و برای افرادی که فشار خون بالا دارند توصیه می شود. اما باید به یاد داشته باشید که مصرف همزمان داروهای کاهش فشار خون و چغندر همزمان با هم باعث پایین آمدن بیش از حد فشار خون شده و خطرناک است. بنابراین اگر داروهای مربوط به فشار خون مصرف می کنید باید در مصرف چغندر احتیاط کنید.

سنگ کلیه:مقدار بالای اگزالات در چغندر امکان تشکیل سنگ کلیه را در بدن افزایش می دهد. اگر شما سابقه داشتن سنگ کلیه دارید از مصرف بیش از حد چغندر بپرهیزید.

سطح کلسیم:نوشیدن آب چغندر باعث کاهش سطح کلسیم خون می شود که این منجر به ابتلا به بیماری های مختلفی خواهد شد. کم شدن کلسیم بدن باعث بیماری های مربوط به استخوان می شود. بنابراین در خوردن آن زیاده روی نکنید و کسانی که با این گونه بیماری ها دست و پنجه نرم می کنند برای مصرف این سبزی با پزشک خود مشورت کنند.

تارهای صوتی:نوشیدن آب چغندر باعث گرفتگی تارهای صوتی و اشکال در صحبت کردن می شود. این مشکل در صورت زیاده روی در مصرف آب چغندر روی می دهد.

مشکلات دیگر:برخی از افراد بعد از نوشیدن آب چغندر دچار تب و لرز و التهاب می شوند.

عوارضی که در اینجا برای شما بیان شد شاید ترسناک به نظر برسد ولی در برابر فواید و تاثیرات بی نظیر چغندر بر سلامتی مانند قطره ای در برابر اقیانوس است. پس از خوردن چغندر خودداری نکنید فقط در مصرف آن زیاده روی نکرده و در صورتی که به هرکدام از مشکلات بالا برخورد کردید حتما با پزشک مشورت کنید.


منبع : http://namnak.com

TOP